Trio Security

BEKWAAM IN VEILIGHEIDSBEWUSTZIJN

Beschrijving inhoud van het boek

Handboek Digitaal Rechercheren

Het Handboek Digitaal Rechercheren, geschreven door inlichtingendeskundige Paul Mulder, gaat u gegarandeerd sucessen opleveren in uw zoekopdrachten op het internet naar specifieke zaken of onderwerpen. 

Over het boek 

Dit handboek richt zich op het rechercheren op het internet. Vanuit het gezichtspunt van een ervaren onderzoeker worden de daarvoor vereiste basiskennis en vaardigheden in dit handboek in vijf aparte delen beschreven. Er is aandacht voor onder meer:

* de wet- en regelgeving rondom privacy;

* de werking van zoekmachines;

* het slimmer zoeken met Google;

* Usenet;

* de werking en het gebruik van metatdata in documenten;

* het gebruik van een proxyserver en de werking van Tor.

In de bijlagen worden de noodzakelijke add-ons uit de doeken gedaan, die Firefox geschikt maken voor onderzoek op het internet. Als afsluiting geeft het boek een korte installatiehandleiding voor het Tor Browser Bundle, die het ultieme - zien, zonder gezien te worden - mogelijk maakt op het internet.

Aan dit handboek is de website digitaalonderzoeken.nl De website is tijdelijk onbereikbaar en komt eind 2016 weer online.

Note uitgever: Dit boek is geschrevenen in 2012 en is geschikt als u met rechercheren op het internet wilt beginnen. Een aantal links in dit boek zijn vervallen en/of niet beschikbaar op het internet. U kunt de auteur om raad vragen. 

Kortom, een praktische handleiding voor het rechercheren op het internet voor elke computergebruiker, MBO–-student of beginnende professional.